Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

HET DEBAT. Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs?

Wie als student vandaag bijklust, betaalt geen sociale bijdragen. ACV-voorzitter Marc Leemans wil dat veranderen, zodat ze in ruil rechten kunnen opbouwen. Wat denk jij? Moeten er sociale bijdragen betaald worden op studentenjobs? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

159 reacties

  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    rsz moet betaald worden door de werkgever gaat af van het brutoloon wat heeft dit met belasten te maken heeft meer te maken met het inperken van het pensioen ...
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    RSZ zijn geen belastingen geen rsz is geen pensioen recht.
  • willy staes

    3 jaar geleden
    nu is het nog straffer aan het worden ,studenten die amper hun studies kunnen betalen en dan gaan bijwerken die ook gaan belasten , mijnheer de vakbond hoeveel loon heb je ? jou kinderen moeten niet gaan bijwerken je heb meer loon dan een minister . En wat met al die immigranten die gratis onderkomen en gsm's krijgen op de kosten van de belastingbetaler.
  • Yolande Toremans

    3 jaar geleden
    Sociale bijdragen zijn een verzekeringspremie (geen belasting) en de regels moeten dan ook voor iedereen gelden volgens het gelijkheidsbeginsel anders os het discriminatie.Dit geldt ook voor brand^,auto^en andere soorten verzekering? Nog erger zijn onbelaste maaltijdchecques en bedrijfswagens waar niet iedereen kan van genieten en dus zijn loon hoger belast ziet dan deze die wettelijk de belasting ontduiken. Er zijn wel andere manieren uit te denken om werknemers te belonen dan achterpoortjes
  • Wesley Kenis

    3 jaar geleden
    Geen studentne, geen ongevaccineerden...wel niet schrikken als de horeca je pintje duurder maakt om de "lasten" te betalen en vooral niet janken dat je langer moet wachten wegens "personeelstekort"..