Hij verkrachtte Shashia, wurgde haar en begroef haar naakt in tuin. Toen stuurde hij sms'jes met haar gsm

© *

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Uit de verhoren van John V. blijkt dat hij in steeds nauwere schoentjes zit in de zaak rond de vermoorde Shashia. Er werd sperma op haar lichaam gevonden en de vrouw werd naakt begraven in zijn tuin. Nadien gebruikte V. de gsm van Shashia om zichzelf een alibi te geven.

joris van der aa en sam reyntjens

De 25-jarige Antwerpenaar John V. verschijnt vandaag voor de raad­kamer. Die zal moeten beslissen of zijn aanhouding verlengd wordt. V. zit sinds vrijdag in de gevangenis nadat hij donderdag opgepakt werd als ­verdachte van de moord op Shashia ­Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg.

Gisteren bevestigde het parket dat het slachtoffer door geweld om het ­leven kwam. “In het belang van het onderzoek zal er voorlopig niet verder over de zaak gecommuniceerd worden”, zegt woordvoerster Sylvie Van Baden. Uit welingelichte bronnen blijkt dat het meisje gewurgd werd en dat ze naakt begraven werd in de tuin achter het appartement waar John V. verbleef. Ook zijn er sperma­sporen bij haar aangetroffen, mogelijk werd ze dus ook verkracht.

Afgesproken in station

Hoe de speurders uiteindelijk bij V. terechtkwamen leest als een aflevering uit de betere Britse detectiveserie.

Nadat Shashia op dinsdag 7 februari als vermist opgegeven werd, is al snel duidelijk dat ze naar Antwerpen ging om met V. af te spreken. Ze zouden Pokémon-figuurtjes ruilen. Althans, dat was haar voor­nemen. V. ziet hun afspraak eerder als een kans op een date. Hij had haar via ­Facebook al wel vaker gevraagd om af te spreken, steeds tevergeefs. Het meisje is niet geïnteresseerd.

De dinsdag van haar verdwijning ziet Shashia haar vermoedelijke moordenaar ook effectief in het Centraal Station in Antwerpen. Onder het oog van de camera’s ontmoeten ze elkaar. Tien minuten later registreert een camera dat het duo de woning aan de Van Stralenstraat binnengaat.

Doodleuk gaan werken

In de daaropvolgende uren probeert V. zich met alle mogelijke middelen een alibi te verschaffen. Hij gebruikt de gsm van het meisje om met zichzelf te chatten en zo te laten uitschijnen dat zij hun afspraak geannuleerd heeft. Hij stuurt met haar toestel ook berichten naar een van haar vrienden. Onder zijn eigen naam chat hij met de vader van het slachtoffer. In dat gesprek beweert V. nogmaals dat hij haar niet gezien heeft. Om 17 uur gaat hij doodleuk werken in de McDonald’s in Zwijndrecht. Iedereen gelooft de jongeman aanvankelijk ook wanneer hij zegt dat hij het vermiste meisje niet meer gezien heeft.

In zijn eerste verhoor ontkent John V. volgens onze bronnen eerst dat hij Shashia gezien heeft. Geconfronteerd met de camerabeelden begint V. te plooien. “Ik heb een slecht geheugen, altijd gehad”, beweert hij. “Ik ben aan het hopen dat ik niets gedaan heb.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen