Busprobleem buitengewoon onderwijs in Buggenhout opgelost: "Opnieuw wat routine voor onze leerlingen"

Opluchting bij het personeel en leerlingen van de school buitengewoon onderwijs Blijdorp in Buggenhout, want vanochtend was het busvervoer van De Lijn correct geregeld. Vorige week moesten vrijwilligers nog bijspringen. "De problematiek rond het busvervoer gaat nooit helemaal in orde zijn, maar vandaag was al een hele verbetering", zegt directrice Ria Vermeulen opgelucht.  

De start van het nieuwe schooljaar verliep niet zo vlot voor de school Blijdorp in Buggenhout. Het busvervoer van De Lijn was niet helemaal in orde vorige week, waardoor vrijwilligers de leerlingen naar school moesten brengen. "Maar soms komt alles goed, want de twee bussen die vorige week niet geregeld waren, zijn vandaag wel vertrokken", vertelt Ria Vermeulen, directrice van de school buitengewoon onderwijs Blijdorp. 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

De leerlingen kunnen gewoon terug naar school en die routine is voor hen erg belangrijk

Ria Vermeulen, directrice Blijdorp

Gerustgesteld

Alle bussen van De Lijn verschenen vandaag wel en er waren weinig tot geen problemen, behalve wat oponthoud door enkele nieuwe medewerkers. "Een van de bussen had vertraging, want er was een nieuwe buschauffeur en daarbovenop een nieuwe busbegeleidster", legt directrice Ria Vermeulen uit. "Zij waren de ronde nog niet gewoon en moesten zich nog inrijden, maar we zijn blij met het verloop." 

Ook het nieuws dat vervoersmaatschappij De Lijn 2 extra bussen gaat inleggen zorgt voor geruststelling. Zo hebben de leerlingen van Blijdorp zeker 6 bussen ter beschikking. Dat zijn er 2 meer dan het aantal dat aan de school was beloofd. 

Meest gelezen