De nieuwe Aldi in Spijker is dubbel zo groot als de huidige winkel in de Nieuwstraat.  © RR

Gemeente vreest verkeerschaos opening nieuwe Aldi-winkel en schakelt politie in

Essen -

Supermarkt Aldi opent op woensdag 15 september een nieuw filiaal in Spijker, net buiten het centrum. De gemeente vreest echter voor verkeerschaos op die dag. “Aldi zet stewards in en de politie houdt extra toezicht”, benadrukt mobiliteitsschepen Brigitte Quick (CD&V).

Met 1.400 vierkante meter is de supermarkt in Spijker dubbel zo groot als de huidige winkel die sinds 1984 in de Nieuwstraat in het centrum is gevestigd. Op de jongste gemeenteraad werd wel bezorgdheid geuit over mogelijke verkeerschaos op de openingsdag, met potentieel gevaar voor fietsers.

“Bij de bouw van het nieuwe complex moest Aldi geen nieuwe fietspaden aanleggen of deze verbeteren. Wel heeft de keten 230.000 euro betaald aan de gemeente, als last op de bouw. Met dat bedrag worden de fietspaden verbreed en verbeterd. Het fietspad van de Beliestraat naar het crossplein wordt overigens ook nog vernieuwd”, verduidelijkt Brigitte Quick.

Gloednieuwe winkel van Aldi in Spijker opent op 15 september. © RR

“Net omdat er op de openingsdag heel wat bezoekers worden verwacht, zal de politie het verkeer die dag in goede banen leiden. Aldi zelf voorziet op eigen terrein in stewards.”

Parkeren gebeurt op de gelijkvloerse verdieping. De winkel is op de eerste verdieping te bereiken met speciale rolpaden en een lift. De parking biedt ruimte voor 85 wagens en er is in een grote fietsenstalling voor een veertigtal fietsen voorzien.

De gemeente roept ook op om zo veel mogelijk met de fiets te gaan winkelen. Dat kan via de weg die van het Zdenek Stybar Crossplein naar Aldi loopt. Die weg wordt op termijn opgewaardeerd.

De huidige Aldi-winkel in de Nieuwstraat. © Elke Lamens

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER