De in beslag genomen kiezels en fles met strandzand.
Volledig scherm
De in beslag genomen kiezels en fles met strandzand. © Italiaanse douane

Nederlander en nog twee toeristen betrapt op stelen Sardijns strandzand en kiezels: fikse boetes

De Italiaanse douane heeft op Sardinië drie toeristen betrapt die zand en kiezels als souvenirs mee naar huis wilden nemen. Het gaat om een Nederlander, een Roemeen en een Zwitser. Ze kregen alle drie een administratieve boete omdat het meenemen van ‘natuurlijk erfgoed’ verboden is. 

7 reacties

  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Natuurlijk kan dat zand of die stenen geen bal schelen. Maar is een groot schot in de roos als toeristische reclame; zand, stenen en schelpen moeten dan toch zeker zo speciaal zijn tegenover elders? Dus allen daarheen om dat toch te beleven!
  • Brent Somers

    3 jaar geleden
    Verzwarende omstandigheden voor het stelen van zand. Goeike !
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Goed zo! Is ook absurd om zand of keien mee te nemen vanop vakantie. Eenmaal thuis belandt het zand ergens achteraan in een kast om daar vergeten te worden en na een paar jaar weggesmeten te worden.
  • Jan Daems

    3 jaar geleden
    Het gaat niet lang meer duren of je kan zuivere berglucht in fleskes kopen, dat is dan weer wat anders dan helium. Moet er nog zand zijn?
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Ook bij ons aan de kust is het verboden om zand mee te nemen. Wereldwijd is er trouwens een tekort aan zand. Misschien iets om in te beleggen.