“Een van de meest gezochte criminelen in ons land omgekomen bij bombardement in Irak”

© rr

De Antwerpse ISIS-strijder Hicham Chaïb, als voormalig kopstuk van Sharia4Belgium een van de meest gezochte criminelen van ons land, zou zijn omgekomen bij bombardementen in Irak. Dat meldt Het Laatste Nieuws op gezag van bronnen ter plaatse. Bevestiging is er echter nog niet.

mtm

OVERZICHT. Dit zijn de meest gezochte criminelen van België

Bij bombardementen van het Iraakse leger in de buurt van de stad Tal Afar zouden maandag dertien ISIS-bevelhebbers om het leven gekomen zijn. Eén daarvan zou volgens bronnen ter plaatse Hicham Chaïb zijn, de voormalige lijfwacht en rechterhand van Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem.

Chaïb trok in maart 2013 naar Syrië en Irak om er te gaan strijden voor Islamitische Staat (ISIS). Hij zou snel carrière gemaakt hebben binnen de terreurorganisatie. Zo werd er bericht (niet-bevestigd) dat hij aan het hoofd zou staan van de religieuze politie van het Syrische Ar-Raqqah.

De bombardementen van maandag zouden gericht zijn tegen ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Die zou volgens Iraakse bronnen naar het noordelijke Tal Afar gereisd zijn om enkele bevelhebbers te ontmoeten. Over het mogelijke lot van a-Baghdadi is nog niets bekend.

De Belgische jihadexpert Pieter Van Ostaeyen zegt dat het nieuws "absoluut nog niet bevestigd werd".

(Hicham Chaïb is de tweede van links op de onderste rij)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen