Direct naar artikelinhoud
Stand van zakenCoronavirus

Ziekenhuisopnames stijgen in ons land, aantal nieuwe besmettingen is stabiel: dit zijn de coronacijfers

Ziekenhuisopnames stijgen in ons land, aantal nieuwe besmettingen is stabiel: dit zijn de coronacijfers
Beeld Tim Dirven

Het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen, terwijl het aantal nieuwe coronabesmettingen lichtjes daalt ten opzichte van een week eerder. Ook het aantal overlijdens daalt. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 31 augustus en 6 september namen de ziekenhuizen dagelijks gemiddeld 69,6 nieuwe coronapatiënten op. Het gaat om een stijging van 16 procent in vergelijking met een week eerder.

Er liggen 725 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie er 235 intensieve verzorging nodig hebben.

Tussen 28 augustus en 3 september heeft Sciensano dagelijks gemiddeld 1.998 nieuwe besmettingen geregistreerd. Dat is 1 procent minder dan in de zeven voorgaande dagen.

Wanneer we de dagcijfers bekijken, zien we op sommige dagen van de week meer besmettingen dan dezelfde dag een week eerder, en op andere dagen minder besmettingen.

Testen

Er werd 1 procent minder getest dan de week voordien: zowat 40.857 testen per dag. 

De positiviteitsgraad blijft status-quo op 5,4 procent.

Overlijdens

Tussen 28 augustus en 3 september stierven gemiddeld 5,1 mensen per dag aan de gevolgen van een besmetting. Dit is een daling, met 10 procent, in vergelijking met de zeven dagen ervoor. De pandemie kostte in ons land in totaal al aan 25.421 mensen het leven. 

Vaccinaties

Intussen hebben in België al ruim 8,4 miljoen mensen minstens een eerste dosis van een coronavaccin gekregen. Dat is 73 procent van de bevolking of 86 procent van de volwassen bevolking. Al bijna 8,2 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Dat is 71 procent van de totale bevolking of 84 procent van de volwassen bevolking.

In Vlaanderen zijn 5.282.946 inwoners minstens deels gevaccineerd, 79,4 procent van de volledige bevolking. 5.132.076 onder hen zijn volledig ingeënt, 77,14 procent van de bevolking.