20 augustus: enkele dagen na de machtsovername door de taliban verzamelen duizenden Afghanen aan de luchthaven in Kaboel in een poging het land te ontvluchten.
Volledig scherm
20 augustus: enkele dagen na de machtsovername door de taliban verzamelen duizenden Afghanen aan de luchthaven in Kaboel in een poging het land te ontvluchten. © AFP

“Nederlandse soldaten stuurden Afghaanse gezinnen op evacuatielijst weg”

Nederlandse militairen hebben vorige maand meerdere gezinnen die op de evacuatielijst stonden weggestuurd op de luchthaven van Kaboel. Dat meldt de publieke omroep NOS op basis van gesprekken met familieleden en betrokkenen.

8 reacties

  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Je krijgt asiel enkel als je leven in gevaar is in je land van oorsprong. Dan moet je daar zeker niet op vakantie gaan. NL nationaliteit afpakken.
  • Alain Heyrman

    3 jaar geleden
    Vakantie is een meerdaagse periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt; hij of zij gaat tijdelijk niet naar school, studie, of werk. Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: vrije tijd.
  • Kceetje Cleymans

    3 jaar geleden
    Familie bezoek is geen vakantie
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Het Oekraïns leger is er, zonder dat ze enige verplichting, relatie met…had, mensen gaan repatriëren uit Kaboel.
  • Alain Catry

    3 jaar geleden
    Mee eens met Jos en Gilbert ! Ik zou niet op vakantie gaan in een land nog in oorlog waar ik vluchtte! Wie zoekt vindt !