Lewis Hamilton en George Russell zijn volgend seizoen teamgenoten.
Volledig scherm
Lewis Hamilton en George Russell zijn volgend seizoen teamgenoten. © REUTERS

Brits duo bij Mercedes: Russell vervangt Bottas en wordt teamgenoot Hamilton

Formule 1George Russell (23) wordt volgend seizoen de teamgenoot van Lewis Hamilton (36) bij Mercedes. De coureur van Williams is zoals verwacht de opvolger van Valtteri Bottas (32), die naar Alfa Romeo gaat. Daarmee kiest het Duitse Formule 1-team volgend seizoen voor een Brits duo.

8 reacties

  • Dave Garsi

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter de wissel nog doen voor de laatste paar races. Russell snoept meer punten af van Max dan Perez van Hamilton. En zo kan Toto Russell al wat temperen en leren in functie rijden van Hamilton. Hopelijk gaat Perez eens wat beter worden zodat Max niet altijd tegen 2 wagens moet strijden. Max verdient het dit jaar.
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Als Russel voluit mag gaan dan is het exit Lewis. Lewis is zeker niet slecht maar het is geen Senna of Verstappen. De laatste jaren was het zijn wagen en niet zijn talent dat hem wereldtitels opleverde. Zelfs zijn mecanicien kon een GP winnen is dat zilver geval. Je zal zien dat Russel direct zal strijden voor de wereldtitel want zo een talent in de "instant win" wagen zal moeilijk te stuiten zijn.
  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    Spijtig dat Bottas die snelste ronde niet kon houden. Zeggen door de radio tegen een racer in een top auto dat hij op het gemakske moet doen? Je zou voor minder op woede beginnen rijden.
  • Rudy Huybens

    3 jaar geleden
    hopelijk word Russel niet aan banden gelegd om lowieke te laten winnen. Bottas mocht zelfs niet de snelste ronde hebben in Nederland
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    Sorry, maar de derde plaats van Russel op Francorchamps van verleden week kan je daar echt niet bijtellen aangezien het eigenlijk enkel ging over de plaatsen na de kwalificaties.