Xavier Novell.
Volledig scherm
Xavier Novell. © YouTube Iglesia en Valladolid

Spaanse bisschop treedt uit omdat hij verliefd is op schrijfster van erotische boeken

Spanje smult van de ontwikkelingen rond een jonge, zeer conservatieve, maar ook heel mediagenieke bisschop. Hij is vrijwillig door de paus uit het ambt gezet omdat hij verliefd is geworden op een vrouw, eentje die bovendien enkele ‘erotische en satanische’ boeken heeft geschreven.

21 reacties

  • Percy Pursewarden

    3 jaar geleden
    Het celibaat werd helemaal niet ingevoerd als reactie op de beeldenstorm, maar wel al veel eerder: het werd een kerkelijke wet na het Eerste Lateraanse Concilie in 1123. In het Tweede Lateraanse concilie (1139) werd die wet bevestigd en sindsdien is het standpunt van de kerk niet meer ingrijpend gewijzigd.
  • Etienne Bombaerts

    3 jaar geleden
    Zoals dat vaak gaat met die strikte en conservatieve boegbeelden: doe was ik zeg, doe niet wat ik doe. Graag het leven van de anderen organiseren, maar zelf dan vrolijk doen waar hij zin in heeft. Ik gun het hen wel, al zou hij wel een woordje uitleg mogen geven aan zijn (ex) conservatieve achterban.
  • Pieter martens

    3 jaar geleden
    Eentje met menselijke trekjes.
  • Bart Verwegen

    3 jaar geleden
    Dat een priester verliefd wordt is niet abnormaal, maar dat hij een bocht neemt van 180 graden uit zijn oerconservatieve opvattingen zegt toch veel over zijn onstabiele geest.
  • Toran Korshnah

    3 jaar geleden
    Het celibaat werd ingevoerd als reactie op de Beeldenstorm. Maar er zijn niet-katholieke groepen waar een priester wel degelijk mag huwen. Hij kan daar zeker terecht. Maar dan een verhuis wel moeten, denk ik