© tdk

© tdk

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee studenten (18) uit Wuustwezel komen om na zware crash

Op de Liersesteenweg, vlak bij het kruispunt met de Clemenceaustraat, gebeurde dinsdagmorgen een zwaar ongeval. De bestuurder van een personenwagen met vier inzitttenden, allemaal studenten, verloor de controle over het stuur en smakte tegen drie geparkeerde auto’s en een verkeerslicht. Eén slachtoffer was op slag dood. Een tweede overleed later in het ziekenhuis. Het gaat om twee 18-jarigen uit Wuustwezel.

tdk

De klap was bijzonder zwaar. Eén inzittende, een student van 18 uit Wuustwezel, werd uit de wagen geslingerd en was op slag dood.

De bestuurder, een 19-jarige jongeman uit Leuven, kon zelf uit de auto klauteren, maar nog drie andere studenten zaten gekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd.

Eén slachtoffer moest ter plaatse worden gereanimeerd en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar. Het gaat ook om een 18-jarige jongen uit Wuustwezel.

De twee andere slachtoffers, een 19-jarige uit Leuven en een 21-jarige uit Hoeilaart, verkeren nog steeds in levensgevaar.

De slachtoffers zijn studenten van de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver die van een fuif kwamen en terug op weg waren naar hun kot.

Benzine

Omdat uit één van de wagens benzine lekte, legde de brandweer een schuimlaag aan zodat er tijdens de hulpverlening niets kon mislopen.

De Liersesteenweg werd afgesloten voor alle verkeer. Een verkeersdeskundige onderzoekt de juiste omstandigheden van de klap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER