©  Durbuy Suites

Koppel uit Lier opent luxehotel en gastronomisch restaurant in Durbuy

Koningshooikt -

Dirk Hoeben en Candida Cagnoli uit Koningshooikt (Lier) runnen sinds kort het luxueuze hotel Durbuy Suites in het Waalse stadje Durbuy. Vorige week openden ze er ook een gastronomisch restaurant, waar ook niet-hotelgasten welkom zijn.

Chris Van Rompaey

Met Durbuy Suites zijn Dirk en Candida niet aan hun proefstuk toe. Sinds begin 2014 baten ze in Durbuy immers Villa Valentina uit, een vakantiewoning met een tikkeltje luxe voor groepen. “Met ons bedrijf Salus richten we heel veel hotels in. Zo is het idee gegroeid om zelf een vakantiewoning te exploiteren ergens in de Ardennen. Via een klant kwamen we toevallig in Durbuy terecht, waar we een huis kochten en dat tot vakantiewoning hebben verbouwd”, zegt Dirk Hoeben.

Mede-eigenaar Dirk Hoeben. © Durbuy Suites

Verlichtingspaal

Toeval speelde ook bij Durbuy Suites een heel belangrijke rol. “We waren in 2017 met het gezin zelf op vakantie in Villa Valentina. Tijdens een uitstapje raakten we door de sneeuw van de weg af en de auto belandde tegen een verlichtingspaal. Daar hing een bordje op dat de grond erachter te koop stond. Tijdens de drie uur dat we op de takeldienst moesten wachten, hebben we het perceel gekocht.”

Een van de suites. © Durbuy Suites

Op dat stuk grond verrees ondertussen Durbuy Suites. “Oorspronkelijk zouden we dit ook als vakantiewoning verhuren, maar daarvan zijn we afgestapt. We maakten er namelijk een luxueus hotel van met zeven ruime suites. Onze gasten kunnen er genieten van onder meer een Finse sauna, jacuzzi en een binnenzwembad. Als hotelgast kun je trouwens dagelijks minstens anderhalf uur privé gebruikmaken van onze wellnessfaciliteiten”, benadrukt Candida Cagnoli.

Het binnenzwembad. © Durbuy Suites

Durbuy Suites garandeert zijn gasten een luxueuze vakantie.  © Durbuy Suites

Frans-Belgische keuken

Door corona sloot Durbuy Suites noodgedwongen een tijdje de deuren, maar die pauze grepen Dirk en Candida aan om hun hotel van een gastronomisch restaurant te voorzien. “We kozen voor een huiselijk ingericht restaurant met twintig zitplaatsen, waar we de Frans-Belgische keuken serveren. We garanderen verse producten die dagelijks met een koelwagen geleverd worden. Elke maand verrast de chef-kok onze gasten met talrijke suggesties. Die vind je telkens op onze website. Ook niet-hotelgasten zijn in het restaurant welkom, maar je moet wel reserveren”, zegt Dirk Hoeben.

Van in het restaurant zie je de chef-kok aan het werk. © Durbuy Suites

De prijzen voor de suites vind je online en zijn steeds voor een arrangement bestaande uit de overnachting, luxeontbijtbuffet, gastronomisch driegangendiner en privégebruik van de wellnessfaciliteiten.

www.durbuysuites.be, 0495.512.508

 © Durbuy Suites

 © Durbuy Suites

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier