Beeld van eind juli in Pepinster.
Volledig scherm
Beeld van eind juli in Pepinster. © Photo News

642 woningen in Wallonië volledig verwoest door overstromingen van juli, bijna 5.000 erg zwaar beschadigd

Bij de zware overstromingen van midden juli raakten in Wallonië in totaal ruim 38.000 woningen beschadigd. Dat heeft Waals minister van Wonen Christophe Collignon dinsdag gezegd in het Waals parlement. Van die huizen zijn er 642 volledig verwoest.

5 reacties

  • Didi Bellens

    3 jaar geleden
    Inderdaad het is triest dat ze zoiets hebben moeten meemaken, maar onze verzekeringen gaan nu weer eens allemaal de hoogte in omdat deze mensen in risico gebieden zijn gaan wonen. Is dit eerlijk?
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Overstromingen van Vlaanderen over Duitsland tot new York, blijkbaar allemaal de schuld van de Waalse regering?
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Wie geld had voor een eigen huis: hier nog een gratis huis! Huurders: trek uwe plan, jij dient enkel om de anderen hun huis te betalen!
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Gaan we dit nu elk jaar opnieuw vergoeden? Veel fouten zijn er gebeurd door de Waalse regering, wanneer gaan we daar meer over horen? Het is frappant dat mensen die in een risicogebied wonen mijn premie de hoogte in jagen.
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    In NY staan veel gebieden blank na doortocht orkaan Ida. Veel huizen onder water maar niet zo beschadigd zoals hier in Wallonië. In Wallonië hebben ze de sluizen van het spaarbekken open gezet. In Duitsland was er ook een dorp volledig weggeveegd. Dat dorp lag in een vallei en via de bergen raasde al dat water in de vallei in en verwoeste zo dat dorp. Wat ik duidelijk wil maken, er zijn grote fouten gebeurt door de Waalse regering en ik hoop dat een onderzoek dat zal uitwijzen.