VIDEO. Vechtpartij in station Dendermonde, man overgoten met ammoniak

Een reiziger is dinsdagochtend in het station van Dendermonde door een man overgoten geweest met ammoniak. De dader is op de vlucht. In tegenstelling tot eerdere berichten, werd de dader nog niet geïdentificeerd, dat meldt het Parket.

svo, jdb, blg

De man, met een pet en kap op zijn hoofd, had een busje van anderhalve liter ammoniak bij zich. Toen het plots tot een schermutseling kwam met een andere man, kreeg die laatste ammoniak over zich heen en raakte daarbij lichtgewond. De man werd ter plaatse verzorgd.

De dader vluchtte na het incident naar de broodjeszaak Panos, die in het stationsgebouw gevestigd is. Hij vroeg om geen politie te bellen, toch trommelden de twee uitbaters de veiligheidsdiensten op. De man sloeg vervolgens op de vlucht richting Sint-Gillis-Dendermonde. De politie is momenteel nog steeds op zoek naar de man. De brandweer kwam na het incident ter plaatse.

Geen dreiging“De situatie aan het station is intussen onder controle”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Het slachtoffer moest niet naar het ziekenhuis en kon al ondervraagd worden. Naar de dader wordt nu gezocht door onze lokale politie, onder toezicht van het parket. Er is geen enkele dreiging aan het station en iedereen kan naar het station komen.”Volgens NMBS-woordvoerder zijn er camerabeelden, maar zijn de omstandigheden van het incident nog niet duidelijk. “Volgens onze informatie kreeg een reiziger een substantie in het gezicht en probeerde de dader dat ook nog bij twee andere personen.”De Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket heeft intussen bevestigd dat het om een “geïsoleerd geval tussen twee personen” ging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen