Shutterstock / Primakov
Volledig scherm
© Shutterstock / Primakov

Medische apps zorgen voor paniek bij patiënten

Door het veelvuldige downloaden van gezondheidsapps worden huisartsen de laatste tijd overstelpt met vragen van ongeruste patiënten, zo meldt ‘Het Nieuwsblad’ vandaag.

10 reacties

  • VERONIQUE DE COCK

    3 jaar geleden
    WIj zijn persoonlijk heel blij met cozo daar onze eigen arts geen tijd heeft om alle verslagen te lezen die hij binnenkrijgt. Geen kwaad woord voor hem maar in zijn eentje heeft hij geen tijd noch tools om proactief de verslagen te lezen. Dus mijn idee is laat cozo wat het is. want het doet meer goed dan kwaad en vermijdt toch onnodige doktersvisites. in geval van slecht nieuws zou er wel kunnen vermeld worden.. contacteer de huisarts. maar in geval van goed nieuws, zou er kunnen OK vermeld zijn
  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Helena is een goede toepassing die verschillende andere medische toepassingen in zich verenigd. Je blijft daarin ook de medicatievoorschriften zien die je al hebt afgehaald bij de apotheek, in tegenstelling met Cozo waarbinnen die na afhaling verdwijnen. Alleen, voor elke Helena-account heb je een afzonderlijk Gsm-nummer nodig om te kunnen inloggen. Iemand die geen eigen Gsm-nummer bezit, en bij ouderen zijn er toch nog, kan met Helena dus niets doen.
  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Te noteren valt ook dat binnen Cozo onlangs de mogelijkheid is toegevoegd om voorgeschreven medicatie via je voorschrift in de app rechtstreeks te bestellen bij de apotheek die je zelf kiest. Alleen, veel apothekers weten dat niet en gaan daarin dus ook niet kijken of je iets besteld hebt, waardoor je bestelling niet wordt klaargemaakt. Er is nu ook een nieuwe app, "Mijn Farmad Apotheek", waarin je ook je medicatie kan bestellen. Tenminste als jouw apotheker er zelf mee werkt.
  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Huisartsen moeten dan misschien kunnen aanvinken dat ze een verslag lazen voordat de patiënt dat kan inkijken, maar de patiënt moet dan wel onmiddellijk kunnen zien dat dergelijk te lezen verslag klaarstaat. Op die manier kunnen ze er hun arts op aanspreken als die een verslag niet leest of het na lezing al dan niet bewust niet als gelezen aanvinkt. Een verslag blijvend verbergen is daarbij geen optie. Het zijn nu eenmaal gegevens waarop hij inzagerecht heeft in zijn persoonlijke ruimte.
  • dominique wullaert

    3 jaar geleden
    Als je u gegevens leest voor dat u bij dokter gaat.dan weet je nog niks want er staan woorden in die je toch niet begrijpt.en niemand is verplicht om zelf je verslag eerst te lezen,