Alexander Verhaeghe (35) kwam met zijn fiets kwalijk ten val op de Gentse tramsporen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Verhaeghe (35) kwam met zijn fiets kwalijk ten val op de Gentse tramsporen. © VDS

Fietser Alexander (35) glijdt uit op tramsporen en sterft: “Wereldwijd wordt onderzocht hoe dit te voorkomen. Maar een oplossing is er nog niet”

Gent/IzegemEen ordinaire valpartij zoals er elke dag wellicht tientallen gebeuren. In de regen, met de fiets uitgegleden op de natte tramsporen. Maar voor de 35-jarige Alexander werd ze wel fataal. De Lijn zoekt naarstig naar manieren om zulke fietsongevallen te voorkomen — in Gent alleen al zijn het er 500 per jaar —, maar voorlopig zonder succes. “Het verkeer scheiden? Niet eenvoudig met al die smalle straatjes.” 

122 reacties

  • Dirk D'hont

    3 jaar geleden
    Ik heb de tv reportage gezien. Waarom wordt er niet gefilmd aan de Nederkouter richting Centrum ? Daar vallen er meer fietsers en zijn de tramsporen gevaarlijk dicht tegen de stoepranden en gans dat traject tot aan het oud gerechtsgebouw zit vol Putten , kloven en gebroken asfalt. Het is een leugen dat ze er iets aan zullen doen . Het sleept al jaren aan.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Hoog tijd voor de FVZ = fietsvrije zone in de binnenstad.
  • Jo Peeters

    3 jaar geleden
    Elektrische fietsen zijden te snel voor de stad. Het gezellig fietsen buiten de stad is ook onbestaande geworden sinds er elektrische fietsen zijn.
  • Rayan El Arami

    3 jaar geleden
    Zeker dat hij uitgegleden is en niet met een wiel IN het spoor terecht gekomen? Een collega van me heeft zo maanden geleden een zware val gemaakt. En inderdaad meneer Fagard, bredere banden zou de oplossing kunnen zijn. Zeker als je zo`n fatbike neemt.
  • Piet Vanderhaagt

    3 jaar geleden
    Gebruik als fietser gewoon uw gezond verstand en let op. Ik rijd al meer dan 50 jaar met de fiets en elke dag moet ik verschillende sporen kruisen. Nog nooit last gehad of gevallen omdat ik die dwars genoeg oversteek. Maar ja, ik heb dan ook geen GSM die aan mijn hand is vast gegroeid en kan ik opletten in het verkeer...