Onzekerheid over de fiscaliteit van elektrische wagens doet de consument twijfelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onzekerheid over de fiscaliteit van elektrische wagens doet de consument twijfelen. © ANP

1 op 3 kopers stelt aankoop uit: waarom Belg zich niet waagt aan nieuwe wagen en voor occasie kiest

De Belg heeft zich helemaal bekeerd tot de occasie. Er werden vorige maand dubbel zoveel tweedehands wagens ingeschreven als nieuwe, en 10 procent meer dan in 2019. En ook de komende maanden verwacht de autosector een grote verkoop van occasies. De Belg waagt zich niet meer aan een nieuwe wagen. Eén op de drie mensen die van plan zijn een nieuwe auto te kopen, stelt die aankoop uit. Daar zijn verschillende redenen voor — en het is niet alleen door de lange levertermijnen. 

58 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Begin maar eens met minder dan 1500 € pensioen aan een nieuwe elektrische wagen van gemiddeld 60.000 € en meer, Dat is 1250 x 48= 60.000 + de verzekering !
  • Jan Kerkhof

    3 jaar geleden
    Ik heb de politiek de afgelopen jaren al zodanig vaak van hemd zien wisselen als het over het promoten van enegriebronnen ging dat een windhaan er duizelig van zou worden: eerst benzine, dan diesel, dan weer benzine, dan biodiesel, dan biobenzine, dan toch weer niet, nu elektro, wat over 5 jaar als het net overbelast is en de afgedankte batterijberg groeit? Ik hoop nog steeds dat de markt gaat groeien richting waterstof, maar dat is nu onbetaalbaar wegens niet populair bij de lobbies.
  • Daniel Bamps

    3 jaar geleden
    Ik heb nooit begrepen waarom iemand een nog relatief jonge en goede auto verkoopt en er bijna niks meer voor krijgt . Ik heb ooit 3 occasie's gekocht en er 2 keer een miskoop aan gedaan. Ik koop liever een nieuwe kleinere dan een grote occasie waar meteen onkosten aan zijn.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Lees hier ,"Wagens enorm gestegen".Wel de corona tijd was "Het" moment om een nieuwe te bestellen thans want de kortingen waren enorm.
  • Geert Peeters

    3 jaar geleden
    Alles wordt pokkeduur, gaande van wc papier tot peren, bouwmaterialen, verzekeringen, energie, het houdt niet op. Vindt men het dan gek dat de mensen geen geld aan een nieuwe wagen willen of kunnen geven. Er werd al op grote schaal armoede geimporteerd, en door de schandalige prijsstijgingen verarmt de lokale bevolking nu ook. Dankuwel centrale banken voor het ongebreideld drukken van vers geld. Zotten.