© atv

Zestig procent meer passagiers op Antwerpse luchthaven dan vorige zomer

De luchthaven van Antwerpen heeft tijdens de zomervakantie 37.500 passagiers verwelkomd, bijna 60 procent meer dan tijdens de coronazomer van 2020. De luchthaven is tevreden over de cijfers en verwacht dat de aantallen verder zullen stijgen.

Bron: Belga

De zomer van 2020 was voor de Antwerpse luchthaven optimistisch begonnen na de eerste coronalockdown, maar de cijfers zakten in augustus weer in elkaar toen verschillende bestemmingen rood kleurden. Deze zomer kon er meer gevlogen worden: TUI fly vloog naar zeven bestemmingen. Naar de twee Marokkaanse bestemmingen Tanger en Nador vertrokken nog geen vluchten.

Eric Dumas, CEO van het luchthavenbedrijf, is tevreden met de resultaten. “De bezettingsgraad op de vluchten was deze zomer uitstekend. Dat geeft ons veel vertrouwen naar de volgende maanden toe. We verwachten dat de cijfers ook dit najaar blijven stijgen.”

Van een herstel naar de situatie vóór corona is nog geen sprake, omdat de capaciteit op de beschikbare vluchten ook lager lag dan in de zomer van 2019. “We mogen deze cijfers dus niet vergelijken met 2019, maar we zijn op de goede weg. Dit zijn hoopgevende cijfers.”

Sterkhouders op de Antwerpse luchthaven zijn in de eerste plaats de Spaanse bestemmingen: de top 3 bestaat uit Alicante, Malaga en Ibiza. Ook de zakenvluchten deden het goed, met 6 procent meer passagiers dan in de zomer van 2019.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER