© REUTERS

Daders aanval op Franse kerk kenden elkaar nog maar vier dagen

Adel Kermiche en Abdel Malik Nabil Petitjean, de twee daders van de aanval op de kerk in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray, kenden elkaar nog maar vier dagen toen ze de aanval uitvoerden. Dat meldt Le Parisien. De twee negentienjarige mannen leerden elkaar kennen via Telegram, een online dienst voor gecodeerde berichten.

mtm

Adel Kermiche en Abdel Malik Nabil Petitjean, allebei negentien, vielen dinsdag gewapend binnen in de Franse kerk. Ze gijzelden vijf mensen, onder wie priester Jacques Hamel (85) en doodden die laatste door hem de keel over te snijden. Ze probeerden nog een andere man te doden, maar die kon gered worden.

Toen de twee daders, die alles hadden gefilmd, naar buiten kwamen, werden ze doodgeschoten door de politie. Het waren allebei aanhangers van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), zo bleek uit een video die een dag na de aanslag opdook.

Toch bleken de twee elkaar nog niet lang te kennen, aldus de Franse krant Le Parisien, die bronnen bij de politie citeert. Vier dagen voor de aanval op de kerk zouden ze elkaar pas hebben leren kennen. Op dat moment zijn ze gecodeerde berichten beginnen te versturen via Telegram.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER