©  rr

Winkeldief loopt tegen glazen deur in Lidl, gestolen flessen alcohol vallen op grond

Muizen -

Twee Georgische winkeldieven stonden in Mechelen voor de rechter voor de diefstal van alcohol in de Lidl in Muizen. Eén van de mannen werd door het personeel betrapt, sloeg op de vlucht maar smakte tegen de glazen winkeldeur. Daardoor vielen de flessen die hij onder zijn jas had verborgen, op de grond.

Theo Derkinderen

Begin juli zakten Irakli K. (34) en Irakli M. (37) af naar de Lidl in Muizen. Ze namen verschillende flessen alcohol uit de rekken en minstens één van hen verborg die onder zijn jas. “Eenmaal voorbij de kassa, merkte een personeelslid dat op. Toe Irakli K. werd aangesproken, gaf hij nog een duw en liep naar buiten. Althans, dat was zijn bedoeling. Hij liep evenwel tegen een glazen deur en daarbij vielen verschillende gestolen flessen alcohol op de grond”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy.

Irakli M. bevond zich op dat ogenblik ook in de winkel. De man keerde, bij het zien van de chaos aan de ingang van de supermarkt, terug naar binnen en zette de flessen alcohol die hij in zijn bezit had, terug in de winkelrekken. Ook hij kon uiteindelijk worden staande gehouden.

Heroïne

Volgens het Openbaar Ministerie was minstens één van de mannen verslaafd aan heroïne en methadon en stal hij de alcohol om die uiteindelijk in te ruilen voor drugs. Tegen K. werd tien maanden cel gevorderd, tegen M. acht maanden.

Irakli K. ontkende de diefstal niet maar onderstreepte wel dat het geweld dat bij de diefstal zou zijn gebruikt, enigszins moest genuanceerd worden. “Er was wat duw- en trekwerk, maar mijn cliënt heeft geen slag uitgedeeld. De feiten werden gepleegd omdat de man verslaafd was aan drugs”, zei de raadsman van de jongste Georgiër. “Mijn cliënt wou in West-Europa een nieuw leven opbouwen, maar dat is op een fiasco uitgedraaid. Hij wil nu zo snel mogelijk terug naar Georgië.”

Irakli M. ontkende dan weer dat hij iets had gestolen. “Hij wou de flessen alcohol die hij genomen had, betalen. Maar bij het zien van wat er met de andere beklaagde aan het gebeuren was, heeft hij alles gewoon weer in de rekken gezet. Hij heeft ook niks onder zijn jas verborgen.”

De rechtbank velt een vonnis op 6 oktober. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen