Geert De Rycke
Volledig scherm
PREMIUM
© Geert De Rycke

Van "spuit maar in mijn trui" tot "hier is 200 euro": vaccinatiecentra krijgen vaker verzoekjes van antivaxers

In Brussel is een administratief medewerker op staande voet ontslagen nadat hij een vijftal kennissen in het systeem Vaccinnet had geregistreerd zonder dat zij een prik kregen. De man voegde de personen toe tijdens zijn shift in een vaccinatiebus. Maar ook elders lopen sommigen er de kantjes vanaf. “De controles zijn streng. Maar er zullen er altijd door de mazen van het net glippen”, klinkt het bij organisatoren van vaccinatiecentra.

38 reacties

  • Joan Lute

    3 jaar geleden
    Wanneer iedereen vrij is om zelf te beslissen over vaccinatie wanneer de volksgezondheid in gevaar is vind ik dat de consequenties moeten zijn dat bij een eventuele covid besmetting na weigering vaccin het slachtoffer zelf aansprakelijk moet gesteld worden voor de Ziekenhuisfactuur en wat hij of zij aan de maatschappij kost. Zij kiezen immers bewust voor de gevaren die ze lopen. Ook moeten ze zich realiseren dat andere zorgen op de lange baan worden geschoven door hun onwil.
  • Ignace Van Bost

    3 jaar geleden
    Waarom moeten we nog steeds een mondmasker dragen in de winkel of in de horeca? Om de niet-gevaccineerden te beschermen? Op die manier komt er nooit een einde aan. Een ding ze willen tweedracht dus is het aan ons eigen omdat niet toe te laten.
  • Hermans Andre

    3 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid, diegene die de vaccinatie toedienen zijn geen ambtenaren maar vaak vrijwilligers gepensioneerd medisch geschoolde en chapo af voor diegene die zich daarvoor willen inzetten zij vullen diegene aan die het beroepshalve doen en betaald worden.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    En naast diegene die betrapt is, hoeveel hebben er wel de dans ontsprongen in Brussel?
  • Mark Vrijdaghs

    3 jaar geleden
    Gelukkig zijn er nog integere mensen in de vaccinatiecentra die niet toegeven aan fraudeurs zoals Ingeborg. Eigenlijk zouden deze fraudeurs een flinke boete moeten krijgen om hand en spandiensten uit te lokken bij ambtenaren. Ik laat de vrije keuze inzake het al dan niet laten plaatsen van een covidvaccin in het midden.