AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Toename aantal ziekenhuisopnames per dag houdt aan

Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 blijft toenemen. Ook sterven er meer mensen aan corona dan een week eerder. De nieuwe bevestigde coronabesmettingen dalen dan weer heel lichtjes. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

105 reacties

  • Klaus-Jozef Kalergi

    3 jaar geleden
    Ik vraag me oprecht af waar de idee vandaan komt dat varianten niet bij geïnjecteerden kunnen ontstaan. Mutaties ontwikkelen net als reactie op een doeltreffende immuunreactie... Natuurlijk of na enkele spuitjes, maakt niet uit.
  • Walter De Brabanter

    3 jaar geleden
    De niet-gevaccineerde houden het virus in stand en zo kan er mogelijks een variant ontstaan waar het vaccin geen vat op heeft en is iedereen weer een vogel voor de kat. Door de vaccinatie nú niet te verplichten, kan de regering in zulk scenorio als hoofdschuldige worden aangewezen.
  • Iris Verbiest

    3 jaar geleden
    Indien de vaccinatie van in het begin verplicht was voor iedereen, zou er nu zo geen miserie zijn, die blijft aanslepen! Diegene die gevaccineerd zijn, zijn de dupe van diegene die het niet zijn.Gevaccineerde mensen die verzorging in het ziekenhuis nodig hebben, durven er niet naar toe, of er is geen plaats. Diegene die gene vaccinatie gehad hebben en in het ziekenhuis belanden, moeten de kosten zelf betalen
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Een logisch gevolg van de politieke beslissing om vlak voor de grote vakantie 'in naam van de vrijheid' alle coronamaatregelen op de schop te doen en iedereen te laten reizen naar dieprode gebieden. Een kind kon extra besmettingen en volle ziekenhuizen voorspellen. Vivaldi blijkbaar niet!
  • Jan Verbinnen

    3 jaar geleden
    Al die niet gevaccineerden geen terubetaling ziekenhuis kosten zal snel opgelost zijn !