Van links naar rechts: prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel. © BELGA_HANDOUT

Bijna 150.000 euro per jaar aan leergeld alleen: zo studeren de kinderen van koning Filip en Mathilde

RoyaltyVerandering op til voor de kinderen van koning Filip (61) en Mathilde (48). Kroonprinses Elisabeth (19) gaat studeren aan het Lincoln College in het Verenigd Koninkrijk, en ook haar broer Gabriël (18) trekt naar het VK voor een opleiding aan het National Mathematics and Science College. Een dure aangelegenheid voor de meeste gezinnen, maar koning Filip en Mathilde kunnen hun kinderen natuurlijk alle kansen bieden op een mooie toekomst. Dit zijn de studieplannen van de Belgische koningskinderen én de prijskaartjes die eraan vasthangen.

27 reacties

  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Hoe meer en hoe beter de studies zijn, hoe meer juiste beslissingen er genomen worden. Dat is zo voor alle kinderen en in dit land is dit mogelijk met studiebeurzen. Om een land te leiden is er nog meer nodig, de diplomatie, de tolerantie, mededogen, steun... en nog veel meer menselijkheid zijn bijkomende studierichtingen. Politiek zal eerder tijdelijk de problemen aankaarten, want verkiezingen. Een koningshuis heeft levenslang de taak om het land te dienen en dat op zich is een meerwaarde.
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Gaat onze Filip nu ook opnieuw in een van zijn toespraken aan de kaakstellen dat er zoveel mensen zijn die het schoolgeld van hun kinderen niet kunnen betalen.
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Eigenlijk zou het niet slecht zijn dat die 4 ons land regeren zij zullen het zeker en vast beter doen dan al die onbekwame kinderachtige ministers! Heel dat instituut van kabinetten en ministers eruit, man wat een besparing. 1 land en 1 bestuur.
  • willy zachel

    3 jaar geleden
    Goed zo Wij zullen zeker géén wereldvreemde troonopvolgster krijgen Elizabeth is niet alleen mooi maar ook heel intelligent. Hetzelfde voor haar broer uiteindelijk de tweede in lijn voor de opvolging . Wat de prijs betreft ja alles kost geld daar is niets aan te doen maar beter daar aan uitgeven dan aan andere nutteloze dingen zoals yachten of auto’s zoals die overbetaalde voetballers die zelfs geen belastingen moeten betalen dat is pas schandalig !!
  • Monique Hermans

    3 jaar geleden
    Top toch!