Photo News/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News/HLN

Onze chef wielrennen ziet met Evenepoel geen renner die zonder verwachtingen koerst: “Dat discours kan de vuilbak in”

WielrennenHoezo, overgangsjaar? Nog geen jaar na zijn zware val in de Ronde van Lombardije staat Remco Evenepoel (21) weer goed en wel tussen de mensen. Onze chef wielrennen Marc Ghyselinck vindt dan ook dat er weer verwachtingen geschept mogen worden rond Evenepoel. “Zelf koerst hij met dezelfde ambitie die eigenlijk nooit is weggegaan. Hij kon ze niet altijd waarmaken en dan is het natuurlijk lastig. Maar hey, ook dat is wielrennen.”

10 reacties

  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Remco is nog heel jong, niet alleen in leeftijd maar ook in mentaliteit, hij moet nog heel veer leren want goeie benen is niet alles dat telt, hij moet eindelijk goed beseffen dat hij niet het middelpunt van de belangstelling is, er zijn andere en veel betere, maar ook slechtere die slimmer zijn, er zijn ook renners die nooit leren bescheiden zijn en daar mag hij geen voorbeeld aan pakken .
  • ghislain lefever

    3 jaar geleden
    Remco is een supertalent, maar. Na al zijn uitspraken, de pers, Lefèvere...dient hij te begrijpen dat hij een radertje is in het wielercircus: hij moet zijn plaats leren kennen en respect tonen voor anderen. Er zijn honderden "beroeprenners", hij niet alleen! Om te winnen, moet je kunnen verliezen. Dat heeft hij nog niet begrepen.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Hij is bijna terug op zijn niveau van voor zijn val, in 2019 werd hij eerste in het E-K tijdrijden en Kampioen van Europa en waar Kung vierde en Ganna zesde werd. Nu eens kijken of hij ook in de landenploeg zijn taakopdracht aankan
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    je moet het toch maar doen als gastje van pakweg 60kg reuzen als Gana en Kung het vuur aan de schenen te leggen kunnen we daarmee stellen dat tijdritten en lange vluchten echt zijn ding zijn? zeker zal hij iedereen overvleugelen ? nee dat niet maar we gaan nog vele jaren plezier beleven aan dat gastje.
  • Ludo boon

    3 jaar geleden
    Tijdrijden is echt voor hem maar in ploeg verband is wat anders