Begeleider van buitenschoolse kinderopvang in regio Dendermonde opgepakt voor zedenfeiten

Een begeleider van de buitenschoolse kinderopvang in een school in de regio Dendermonde is door de politie opgepakt in het kader van een onderzoek naar zedenfeiten. De man mocht na verhoor beschikken, meldt het parket Oost-Vlaanderen, dat in het belang van het onderzoek geen verdere informatie geeft.

svo, jvh

Een begeleider die al meer dan tien jaar werkt voor het stedelijke Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO), werd woensdag door de politie opgepakt terwijl hij aan het werk was in die naschoolse kinderopvang. Tijdens de zomervakantie zou de man aan enkele ouders aangeboden hebben om te babysitten. Eind juli en begin augustus zou hij daarbij aan twee kinderen van vier en zes jaar oud gevraagd hebben om “een spelletje te spelen” en vervolgens misbruik hebben gemaakt van de kinderen. Het onderzoek startte na een klacht van de ouders.

De ouders die gebruikmaken van het IBO kregen een brief van het Dendermondse stadsbestuur. “Op woensdag 8 september werd een medewerker van de IBO (…) opgehaald door de politie. Wij begrijpen dat deze tussenkomst aangrijpend kan zijn, maar parket en politie kunnen momenteel niet meer informatie geven. Als werkgever volgen wij de situatie verder op en staat de zorg en veiligheid voor uw kind centraal”, stond in de brief ondertekend door burgemeester Piet Buyse.

Link naar artikel seponering

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen