© Instagram Mindful_mamas

Selfie nemen terwijl je borstvoeding geeft? Doen, zegt VN

Nog steeds blijven verhalen opduiken waarbij moeders die in het openbaar borstvoeding geven (on)vriendelijk verzocht worden andere oorden op te zoeken. Niet goed, vinden ze bij de Verenigde Naties en daarom moedigen ze vrouwen wereldwijd aan om massaal selfies te delen van terwijl ze borstvoeding geven.

flb

Een opvallende oproep toch vanwege de Verenigde Naties waarbij ze moeders aansporen om hun 'brelfies' te delen op allerlei sociale media. Volgens hen zou dat de ideale manier zijn om komaf te maken met het stigma dat er rond hangt. Bovendien zou ook het belang van de borstvoeding zelf zo gepromoot moeten worden.

De Verenigde Naties lanceren die oproep in het teken van de 'World Breastfeeding Week' die op 1 augustus van start gaat. "Borstvoeding geven moet absoluut aangemoedigd worden", zegt Fadela Chaib, woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). "Dit is een gouden kans."

Volgens Unicef, dat net als de WHO deel uitmaakt van de VN, zouden 77 miljoen pasgeboren baby's wereldwijd niet meteen in het eerste uur na hun geboorte borstvoeding krijgen. Daardoor zouden ze essentiële voedingsstoffen en antilichamen niet binnenkrijgen en missen ze het huid-op-huidcontact met hun moeder. Volgens Unicef zouden baby's die geen moedermelk krijgen bovendien zeven keer meer kans lopen om aan een infectie te sterven.

 

#tbt with Hazel. Saturday will be 18months on our breastfeeding journey together and I'm thankful she has no plans yet to stop ??

Een foto die is geplaatst door Laura Austin (@laura_shields_) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer