Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Man (36) aangehouden die jonge meisjes lastigviel in buurt van scholen

LierDe onderzoeksrechter in Mechelen heeft een 36-jarige Lierenaar opgesloten in de gevangenis. De dertiger werd aangehouden op verdenking van de belaging van jonge meisjes. 

  1. Ze vonden elkaar dankzij Van Hool, nu zijn Renata (40) en Jef (45) allebei hun job kwijt: “Onze kinderen boden al hun spaarcentjes aan”
    PREMIUM

    Ze vonden elkaar dankzij Van Hool, nu zijn Renata (40) en Jef (45) allebei hun job kwijt: “Onze kinderen boden al hun spaarcent­jes aan”

    Bij Van Hool verloren 2.500 mensen hun job, maar het faillissement kwam bij Renata Julien (40) en haar partner Jozef ‘Jef’ De Hert (45) dubbel zo hard aan. Zij werkten al 20 en 18 jaar bij het busbouwbedrijf in Koningshooikt en leerden elkaar zelfs kennen op de werkvloer. “Een collega had hem m’n nummer, maar een foute naam bezorgd. Toen hij eindelijk durfde te bellen, vroeg hij of Rocco Granata thuis was...” Maar hoe het nu met hen verder moet, dat is niet om te lachen. “Die reis naar Zuid-Frankrijk deze zomer, gaat dat wel lukken? En wat zeggen we onze kinderen dan?”
    Koningshooikt
  2. Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”
    PREMIUM

    Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”

    Er is een tekort aan politiemensen in de provincie Antwerpen, naar schatting zijn er tussen 400 en 500 mensen nodig. Daarom organiseerde de politie met steun van de provincie een jobdag op de Campus Vesta waar toch zo’n 750 geïnteresseerden op intekenden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en minister van Justitie Paul Van Tigchelt kwamen ook even langs. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ook bij de politie. Met een jobdag als deze kan je de vele facetten van de job tonen”, zegt Paul Van Tigchelt.
    Lier