Wout van Aert won zilver op de Olympische Spelen, Cian Uijtdebroeks en Alec Segaert waren goed voor zilver en goud op het EK bij de junioren en Remco Evenepoel veroverde het brons.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert won zilver op de Olympische Spelen, Cian Uijtdebroeks en Alec Segaert waren goed voor zilver en goud op het EK bij de junioren en Remco Evenepoel veroverde het brons. © Photo News

Tien jaar geleden een kneusje, vandaag de beste van de wereld: waar haalt België plots al die goeie tijdrijders vandaan?

WielrennenBelgië is een tijdritnatie. Het EK bevestigt de status: goud en zilver bij de juniorenbrons bij de elite. Straf, want tientallen jaren lang was ons land een kneusje als het over tijdrijden ging. Wat is er veranderd?

4 reacties

  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Er zijn toch altijd mensen die zo negatief kunnen zijn over onze Vlaamse renners. Die zijn wel echt van topniveau. Maar ja, iemand afbreken is gemakkelijk en ook niet altijd gestoeld op de waarheid. Niet te begrijpen.
  • marc van de poel

    3 jaar geleden
    Ach Marika : Ze zijn alle vier aan elkaar gewaagd, Wout, Remco, Ganna en Kung. Wout klopte Pogacar in de toer tijdrit, Evenepoel werd benadeeld door de te korte tijdspanne tussen vertrekken, waardoor Ganna en Kung elk minstens een vijftal seconden winst konden boeken. Zoveel komen onze Belgische toppers echt niet te kort, hoor, zeker géén niveau.
  • Walter De Vuyst

    3 jaar geleden
    @ Marika Peeters : Remco Evenepoel pakte in 2019 reeds de Europese titel in Alkmaar . Hij reed Kung , Ganna en de allerbeste specialisten in de vernieling .
  • Marika Peeters

    3 jaar geleden
    Bij het goud en zilver van onze juniors kunnen we hun idd tussen de absolute top van het tijdrijden plaatsen , gezien hun leeftijd en kortere tijd van ervaring in deze discipline dan de elite renners . Maar dit statement gaat niet op bij onze elite mannen , want tussen de wereldtop , konden ze geen goud behalen op OS en EK , terwijl dit hun specialiteit is , en duidelijk is dat Pogacar , Kung en Ganna , van een hoger niveau zijn .