Enkele duizenden betogers protesteren tegen de corona-aanpak in Europa

In de Europese wijk in Brussel is een internationale betoging aan de gang tegen de corona-aanpak. Er zijn enkele duizenden deelnemers met onder meer grote delegaties uit Duitsland en Nederland. De organisatoren verzetten zich tegen de invoering van een covidpass, maar de deelnemers richten zich tegen alle coronamaatregelen, vooral die in hun eigen land.

Enkele duizenden mensen protesteren in Brussel tegen de corona-aanpak in Europa. Volgens de politie gaat het om 3.500 deelnemers.

Ze zijn tegen het verplichten van een vaccinatie en ook tegen de invoering van een coronapas. Volgens de organisatoren worden niet-gevaccineerden met zo een pass gediscrimineerd.

Betogers vinden de invoering van de coronapass in Brussel maar niets, "is inbreuk op onze vrijheid", klinkt het in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Door de succesvolle vaccinatiecampagne is in ons land met uitzondering van het het Brussels gewest een vierde coronagolf voorkomen. De corona-experts vinden een covidpass voor horeca en evementen daarom aangewezen om een nieuwe overbelasting van de ziekenhuizen te voorkomen.

"We zijn geen antivaxers. We praten niet over verplichte vaccinatie. Eerst zeg je dat de vaccinatie een keuze is en dan zeg je achteraf dat de mensen toch gestraft worden wanneer ze niet gevaccineerd zijn. Dat kan niet. Ons tweede probleem is dat je mensen gaat discrimeren op basis van een medisch dossier. Die informatie moet privƩ blijven", zegt Tom Meert van Europeans United.

Meest gelezen