CD&V-Kamerlid Nawal Farih dient een wetsvoorstel in rond medicijnengebruik.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-Kamerlid Nawal Farih dient een wetsvoorstel in rond medicijnengebruik. © BELGA

Straks voor één slaappil naar de apotheek: CD&V-wetsvoorstel om per stuk voor te schrijven moet overconsumptie aanpakken

CD&V-Kamerlid Nawal Farih dient een wetsvoorstel in om antibiotica, benzodiapines (slaappillen en kalmeermiddelen) en opioïden (zware pijnstillers) per tablet voor te schrijven in plaats van per verpakking. Dat moet de overconsumptie van dergelijke medicijnen aanpakken. Maar wat vinden apothekers en experten van dit voorstel?

270 reacties

  • Helga Matthé

    3 jaar geleden
    Niemand kan antibiotica kopen zonder voorschrift. Toch is de campagne om het gebruik ervan te verminderen gericht aan de patiënt??!! Als men de verantwoordelijkheid maar kan afwentelen op zij die het minst in de pap te brokken hebben.
  • Alice Awouters

    3 jaar geleden
    Waarom niet alles op de bon zoals in de wereldoorlog II , dan is er ook geen sprake meer van overconsuptie
  • Linde Segaert

    3 jaar geleden
    Straks nog een voorschrift erbij hoeveel water er mag gebruikt worden om die pillen door te slikken. Ja hoor, we leven zeker nog in een vrij land... Is het dan de bedoeling om iedere pil ook afzonderlijk te verpakken. Met de naam op die verpakking. Want stel dat al die pillen zonder verpakking dan door mekaar geraken - dat mensen niet meer weten welke pil precies voor wat is. Zo fascinerend hoe politici op zo'n gekke wetsvoorstellen komen.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Misbruik antibiotica?.Mag even opmerken dat zelf de antibiotica (Ciproxine 500 mg) niet door de ziekenkas wordt terugbetaald en volledig ten laste van de patient is voor een doosje(kuur) van 20 tabletten.Waarom wordt er nog geld afgehouden voor ziekte van lonen ,pensioenen als je zelf alles kan betalen?.Dus als je bij arts bezoek gaat en die is zinnes antibiotica voor te schrijven vraag dan een medicament dat niet uit eigen tas moet betaald.
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    Tijd om iets te doen aan de overconsumptie van politieke mandaten.