©  BELGA

SuperGT: Bertrand Baguette eindigt in Sugo op derde plaats

Bertrand Baguette (Honda) is zondag als derde geëindigd in de 300 kilometer van Sugo in Japan, de vijfde manche van het Japanse SuperGT-kampioenschap.

Bron: BELGA

Na degelijke kwalificaties op zaterdag startten Bertrand Baguette en zijn Japanse teamgenoot Koudai Tsukakoshi vanaf de vierde plaats. De goede prestatie van de kwalificaties werd bevestigd in de race, want de rijder uit Thimister-Clermont, die de eerste beurt voor zijn rekening nam, schoof twee posities op. Tsukakoshi verloor uiteindelijk de tweede plaats met nog 10 ronden te gaan aan de Honda van de Japanners Naoki Yamamoto en Tadasuke Makino.

Aan de finish eindigden Baguette en Tsukakoshi uiteindelijk als derde, 11 seconden achter de winnende Nissan van de Japanners Kazuki Hiramine en Nobuharu Matsushita. Het was hun tweede podiumplek van het seizoen na de overwinning in Fuji, tijdens de tweede manche. In de stand schuift het Belgisch-Japanse duo op naar de derde plaats met 41 punten, tegenover de 55 van leider Naoki Yamamoto.

De volgende manche vindt plaats op het circuit van Autopolis op 24 oktober.