Beeld uit de Antwerp Night Marathon ©  Patrick De Roo

Loper gereanimeerd op parcours Antwerp Night Marathon

Antwerpen -

Een deelnemer aan de Antwerp Night Marathon is zaterdagavond op het parcours door politiemensen gereanimeerd. “Volgens de laatste info is de man stabiel”, aldus politiewoordvoerder Willem Migom.

De loper zakte rond kilometer 35 in de Louiza-Marialei ineen. Een politieman van de Mobiele Eenheid zag het gebeuren en begon onmiddellijk met de reanimatie van het slachtoffer. “Even later nam iemand van het Orida-fietsteam over”, bevestigt de politiewoordvoerder. De leden van het fietsteam rijden rond met een AED (automatische externe defibrillator, red), waarmee de reanimatie werd verdergezet in afwachting van ziekenwagen en MUG. De loper werd vervolgens overgebracht naar het Middelheimziekenhuis, waar zijn toestand stabiel zou zijn.

Volgens organisator Golazo waren er verder geen grote medische incidenten. “Aan de posten van het Rode Kruis was het rustig”, zegt woordvoerder Gert Van Goolen. “De geschikte looptemperatuur en de bevoorrading om de tweeënhalve kilometer zullen daar ook een rol in gespeeld hebben.”

LEES OOK. De Wever trots op zijn eindtijd, maar hij houdt er ook twee pijnlijke souvenirs aan over

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen