© DBA

Criminaliteit in Tongeren en Herstappe met 20 procent afgenomen in 2016

Het totaal aantal misdrijven in de politiezone Tongeren-Herstappe is in 2016 afgenomen met 501 feiten, ofwel 20 procent, ten opzichte van het jaar 2015. Dat laten de burgemeester en de politiezone weten in een persbericht.

Binnen de vijf categorieën van misdrijven die op nationaal niveau de grootste aanpak nodig hebben, is er bij de politiezone Tongeren-Herstappe telkens een daling vast te stellen. “Diefstal en afpersing zijn in onze zone met meer dan 30 procent gedaald tegenover 2015”, zegt burgemeester Patrick Dewael (Open Vld). “Maar ook het aantal feiten van vandalisme, geweld, drugsbezit en oplichting zijn allemaal gedaald in Tongeren en Herstappe.”

Ook wat betreft de inbraak in gebouwen, onder meer in woningen, bedrijven, handelszaken en leegstaande gebouwen, kent de politiezone Tongeren-Herstappe een sterke daling. “In 2016 kenden we een daling met 32,2 procent van het aantal inbraken in gebouwen, terwijl dit voor steden met dezelfde typologie, zoals bijvoorbeeld Tienen, Lokeren en Lier gemiddeld maar 19 procent is”, zegt commissaris Jef Byloos. “De enige stijging die we in Tongeren wel hebben, is het aantal verkeersongevallen met stoffelijke schade, maar de ongevallen met lichamelijk letsel zijn dan weer gedaald tegenover 2015.”

Zowel in 2015 als in 2016 viel er in de politiezone één dodelijk slachtoffer in het verkeer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer