De Arc de Triomphe in de Franse hoofdstad Parijs wordt ingepakt ter ere van de overleden kunstenaar Christo.
Volledig scherm
De Arc de Triomphe in de Franse hoofdstad Parijs wordt ingepakt ter ere van de overleden kunstenaar Christo. © AFP

Arc de Triomphe in Parijs wordt ingepakt ter ere van overleden kunstenaar Christo

Het monument Arc de Triomphe in de Franse hoofdstad Parijs wordt ingepakt ter ere van de Bulgaarse kunstenaar Christo, die vorig jaar is overleden. Het oorlogsmonument zal de komende dagen in maar liefst 25.000 vierkante meter recycleerbare stof worden gewikkeld, in de kenmerkende stijl van de overleden kunstenaar. Zo droomde Christo er namelijk van om de vijftig meter hoge triomfboog te bekleden, en dat sinds hij in de jaren 60 een appartement in de nabije omgeving huurde. 

3 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Christo en zijn kunstpartner Jeanne-Claude Denat de Guillebon, vestigden hun permanente verblijfplaats en studio in New York in 1964, Christo werd Amerikaans staatsburger in april 1973. Jeanne-Claude werd in maart 1984 Amerikaanse staatsburger. Ze hadden een net waarde van $10 miljoen. Ik woonde destijds in CA en had nog nooit van Christo gehoord. Ik reed Hwy 101 op om een vriend te bezoeken, en daar opeens voor mij was dit prachtige en lint van wit, dat zich 40 km over het landschap uitstrekt.
  • Werner Vols

    3 jaar geleden
    RIP een wereld groots kunstenaar..
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    man toch.. De Christo zal er zelf geen weet meer van hebben en zou misschien liever hebben dat mensen zich deze kosten besparen.