"Marion kan anderhalf tot twee uur per dag met haar protheses stappen", glundert Aristide. "Ik ben megafier. Ze heeft wel nog regelmatig fantoompijn."
Volledig scherm
PREMIUM
"Marion kan anderhalf tot twee uur per dag met haar protheses stappen", glundert Aristide. "Ik ben megafier. Ze heeft wel nog regelmatig fantoompijn." © Marco Mertens 2020 HUMO

Terreurslachtoffers Marion Van Reeth en Aristide Melissas roepen op tot wereldwijde solidariteit: “We mogen niet bang zijn. We moéten verder leven”

"Een koord vinden om uit de put te kruipen na een aanslag is zo verschrikkelijk moeilijk." De Antwerpse zakenman Aristide Melissas (50) weet waarover hij spreekt. Op een prachtige herfstdag in 2017 maakte een IS-terrorist in een pick-up abrupt een einde aan de fietstrip van zijn gezin langs de Hudson in New York. Er vielen acht doden. Aristides vrouw raakte beide benen kwijt, hij lag op straat met een gespleten schedel. Zij en andere overlevenden roepen nu in een wereldwijde campagne op tot solidariteit. "Want terreur kan ons állemaal raken. Op eender welk moment. Eender waar."

7 reacties

  • Wim Declercq Wim Declercq

    3 jaar geleden
    Beste heer Van Mellaert, ik ben het volledig eens met je.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Er is wereldwijd solidariteit tegen terreur, maar terreur is blind en van alle tijden het kan gelijk wie overal treffen, er is niets tegen te beginnen. Geen angst hebben zal niets verminderen. Met de globalizering en de multicultuur zal het alleen maar toenemen. Vluchtelingen van overal opnemen hoe goed de intenties ook zijn kan dit probleem alleen maar vergroten, vluchtelingen kunnen uit onmacht hun frustraties alleen maar kwijt in het gastland. Dit artikel getuigt erover als bewijs.
  • Severine Cap

    3 jaar geleden
    Echt respect! Ik hoop dat jullie enkel beter zullen worden, dat jullie nog zeer veel mooie dingen mogen meemaken in jullie leven!
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Een dikke proficiat voor deze mensen. Blijf vechten, geef nooit op, want dit leven heb je maar 1 keer. Wees trots op jezelf !
  • karl van dyck

    3 jaar geleden
    Verder leven, lieve mensen toch. Al de aanslagen die gepleegd worden gelijk waar ook ter wereld, die terreur aanslagen zoals men ze zo mooi noemt, worden uitgevoerd met de goedkeuring van de desbetreffende politiekers en Elitairen,gewoon om hun land te destabiliseren en angst en paniek te zaaien. En ook om dan vervolgens anderen de schuld te geven, zoals de taliban en zo Afghanistan of Irak binnen te vallen en daar voor miljarden wapens leveren en soldaten laten sneuvelen. Is 1 grote show.