Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

Stroom- en gasfacturen schieten de hoogte in: “Daling van de prijzen zit er niet meteen in”

De prijzen voor stroom en gas staan op een absoluut hoogtepunt, en het risico bestaat dat een daling nog niet voor morgen is. Moet je van contract wisselen of kan je best nog even wachten? Wij vroegen het aan energiespecialist Kristof De Paepe.

86 reacties

  • Georges Friant

    3 jaar geleden
    De subsidies op al die groene energie maakt alles zo duur, eenmalige subsidie voor windmolens of kosten ze meer dan ze opbrengen?
  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    Koppel zonnepanelen af tot ze met normale energieprijzen afkomen.
  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Ronny, al die genoemde kosten voor nucleair worden betaald door uitbater Engie, dit in tegenstelling tot het CRM voor gascentrales, dat zal worden gesubsidieerd met geld van de staat, deze zal dit ook terug willen en bijkomend en apart aanrekenen op de factuur onder een extra heffing voor hernieuwbaar, terug duurder dus. Engie kan dit niet doorrekenen, heeft op internationale markt geen invloed genoeg om de marktprijs te manipuleren zodat de prijzen stijgen. Dus ja kernenergie is goedkoper.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Geloof er maar niks van dat het gas schaars is. Tot nu toe heeft nog niemand de chauffage aanstaan gehad. Jullie zullen ondertussen ook al wel ondervonden hebben dat er volop geprofiteerd wordt van Corona om de prijzen massaal te verhogen. Dit zijn gewoon maffiapraktijken. En de index wordt in het oog gehouden, anders zoude de inkomsten van de mensen volgen, daar worden de trukken toegepast.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Waarom word een primaire behoefte zoals energie belast als een luxe behoefte met 21%? En peperdure kerncentrales willen blijven openhouden tegen alle gezond verstand in, daar blijven we ook maar voor betalen.