Geseinde wagen rijdt in op andere auto: wagen over de kop, baby van 15 dagen naar het ziekenhuis, inzittenden gearresteerd

 © BFM

Borgerhout -

Op het kruispunt van de Singel en de Plantin en Moretuslei is maandagmiddag een auto op de kop beland na een achtervolging. De wagen stond geseind. Bij het oversteken van het kruispunt reed het voertuig in op een andere wagen. Een kind werd naar het ziekenhuis gebracht. De vier inzittenden werden gearresteerd.

sare, nelo

De wegpolitie merkte maandagmiddag de geseinde wagen op en zette de achtervolging in. Ter hoogte van Kleine Bareel in Merksem nam de Antwerpse politie de achtervolging over.

“Doordat het verkeer op de Ring vertraagde, nam de wagen de afrit Borgerhout”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Zonder te kijken stak de auto het drukke kruispunt van de singel en de Plantin en Moretuslei over. Hierbij reed het geseinde voertuig in op een andere wagen, met aan boord een jong kindje, en belandde op het dak.” Het kind raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon de vier inzittenden arresteren. Verder is ook een nepwapen in beslag genomen. Beide wagens zijn niet meer rijvaardig en worden getakeld. De brandweer is aanwezig voor het weghalen van een aangereden lantaarnpaal en het opkuisen van het kruispunt. De weg blijft nog enige tijd versperd.

 © BFM

 ©  BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen