Gestolen wagen rijdt in op auto, 15 dagen oude baby gewond

Op het kruispunt van de Singel en de Plantin en Moretuslei in Antwerpen is maandagmiddag een auto op de kop beland na een politieachtervolging. Het ging om een gestolen wagen. Bij het oversteken van het kruispunt reed het voertuig in op een andere wagen. Een baby werd naar het ziekenhuis gebracht. De vier inzittenden zijn gearresteerd.

sare, nelo
Bron: Belga

Volgens het Antwerpse parket ging het om een gestolen wagen. De politie kon de vier inzittenden arresteren. De bestuurder was een 21-jarige man. Voorts zaten er nog een meerderjarige man en twee minderjarige meisjes in de wagen. Er is ook een nepwapen in beslag genomen.

De wegpolitie merkte maandagmiddag de geseinde wagen op toen de bestuurder een verkeersovertreding beging, en zette de achtervolging in. Ter hoogte van Kleine Bareel in Merksem nam de Antwerpse politie de achtervolging over.

‘Doordat het verkeer op de Ring vertraagde, nam de wagen de afrit Borgerhout’, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. ‘Zonder te kijken stak de auto het drukke kruispunt van de Singel en de Plantin en Moretuslei over. Hierbij reed het geseinde voertuig in op een andere wagen, met aan boord een baby van 15 dagen oud, en belandde op het dak.’ De baby raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Beide wagens zijn zodanig beschadigd dat er niet mee gereden kan worden. Ze zijn weggetakeld. De brandweer bleef aanwezig om een aangereden lantaarnpaal weg te halen en het kruispunt op te kuisen. De rijbaan bleef nog enige tijd versperd.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM