AFP
Volledig scherm
© AFP

Apple lanceert dringende software-update tegen Pegasus-spyware van Israëlisch hackersbedrijf

Apple komt vandaag met een dringende software-update die een kritieke kwetsbaarheid in hun iOS-systeem moet wegwerken. Het Israëlische cyberspionagebedrijf NSO Group heeft immers een tool ontwikkeld die hen in staat stelt om iPhones, Mac-computers en Apple Watches te hacken met een nooit eerder geziene techniek die het bedrijf al sinds februari gebruikt. 

4 reacties

  • Feline Noé

    3 jaar geleden
    De gekende lek dicht doen en een onbekende plaatsen. Hoe de wereld in elkaar zit. Hebben we gisteren gelezen over die whatsapp software om encryptie om te zeilen.
  • Steven Loyens

    3 jaar geleden
    Johan Fransaert, zelfs met die oude analoge GSM kan men je doen en laten perfect volgen. Gsm signalen kan met door middel van 3 masten tot op paar meter nauwkeurig vaststellen waar je bent. Klantenkaarten, bankkaarten, mail, tv singnalen, … zoveel dingen waarmee men kan info inwinnen over wie je bent en wat je doet en voorkeuren zijn.
  • johan fransaert

    3 jaar geleden
    dit is een van de grootste redenen waarom ik nooit een smart phone wil en er zijn heel waarschijnlijk nog andere tools waarmee de overheden hier en in de rest van de wereld je doen en laten kunnen volgen ik ben nogal gesteld op mijn privacy dus ik hou het op die goeie ouwe Nokia 3310.
  • Werner Van der Kelen

    3 jaar geleden
    Update doen niks ter zake, het virus blijft er op zitten op je I-phone