Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Westend61

Apothekers mogen nagaan of je gevaccineerd bent tegen corona om vaccintwijfelaars te overtuigen

Apothekers kunnen nagaan of je een coronavaccin hebt gekregen. Dat meldt VRT NWS. Op die manier worden ze door de overheid ingezet om vaccintwijfelaars te overtuigen zich alsnog te laten vaccineren. Apothekersfederatie APB meldt dat apothekers gebonden zijn aan het beroepsgeheim, waardoor patiënten zich niet ongerust hoeven te maken. 

67 reacties

  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Een apotheker draagt de eindverantwoordelijkheid in een geneesmiddelenwinkel. Maar er zijn ook producten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je niet eens ernstig ziek hoeft te worden. Beter voorkomen dan genezen. Zo heet dat. Vaccins zijn geen geneesmiddelen, omdat ze niet genezen maar wel helpen te voorkomen. En dat hoort allemaal ook in een apotheek thuis. En een apotheker zou geen apotheker zijn indien hij daar geen woordje uitleg zou kunnen of mogen of willen bij geven.
  • Joan Vliegen

    3 jaar geleden
    Een apotheek is een verdeel centrum voor medicijnen...geen adviesorgaan over wat u al dan niet moet doen voor wie en waarom. Ofwel ? Nee idd.
  • Sim One

    3 jaar geleden
    is dat geen schending van onze privacy?
  • Sylvain Helsen

    3 jaar geleden
    Geen mensen zonder rijbewijs achter het stuur van de auto. Geen mensen in het sociale verkeer zonder bewijs dat ze over voldoende antilichamen tegen het coronavirus beschikken. Breng een corona-antilichamenbewijs in omloop. Helemaal geënt op het rijbewijs. Een bewijs dat er helemaal zo uitziet als een rijbewijs. Met een chip erop voor het opslaan van informatie bij de apotheker en huisarts. Zodra dit antilichamen-bewijs niet meer geldig is dan moet dat blijken uit de informatie op de chip.
  • Peggy Teerlinck

    3 jaar geleden
    Het is onderworpen aan beroepsgeheim maar ze mogen dan wel preken tegen je terwijl er andere klanten staan wachten? Waar zit het geheim dan?