Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © getty

Europa wil weten hoeveel bitcoins u precies bezit

De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar een ‘EU Asset Registry’. Het idee achter zo’n register is dat het bitcoinbezit van Europeanen zal worden bijgehouden. Het register zal niet enkel opslaan hoeveel bitcoins iemand bezit, maar eveneens onroerend goed, grond, aandelen en andere bezittingen, zoals sieraden, kunstwerken en auto’s zullen worden opgenomen. 

37 reacties

  • Louis Franklin

    3 jaar geleden
    Begin eerst eens met de rijke ontduikers te straffen vooraleer je zoiets in gang steekt. Twee maten en gewichten is het nu.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Hoeveel bitcoins iemand bezit, maar eveneens onroerend goed, grond, aandelen en andere bezittingen, zoals sieraden, kunstwerken en auto’s? En natuurlijk zijn er mensen, die daar geen enkel bezwaar tegen hebben... Wordt rijk, werk zwart!!
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Stop eerst eens de multinationals en rijken die zelf bepalen waar ze belast worden. Belast elk huis als 1e woning en overal gelijk.
  • Marjan Frankie

    3 jaar geleden
    dit is nu eenmaal een gesloten en anonieme markt waar Europa niets kan van zien nu en vermoedelijk nooit niet. Houden zo met al die pottenkijkers die zelf niet zuiver op de graad zijn
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Het kapitaal zal dat nooit pikken.