Een kruisspin.
Volledig scherm
Een kruisspin. © © Bart Leye

Wetenschappers van UGent roepen op om op zoek te gaan naar kruisspinnen

Wetenschappers van de UGent willen onderzoeken hoe het gaat met de kruisspin. Het kleine dier is niet overal geliefd, maar speelt een essentiële rol voor de biodiversiteit en houdt plaaginsecten zoals muggen en vliegen onder controle. De klimaatopwarming heeft mogelijk gevolgen voor de populatie. "Het lijkt erop dat ze zich succesvol aanpassen aan het leven in de stad, maar of het echt goed gaat met de kruisspin weten we eigenlijk niet zeker", zegt bioloog Bram Vanthournout van de UGent.

28 reacties

  • Marjan Frankie

    3 jaar geleden
    Geen enkele kruisspin te vinden alhier en dat is al jaren zo Allemaal opgegeten door de vogels gelukkig zitten hier weinig katten
  • Kurt Poppe

    3 jaar geleden
    Onze tuin zit vol van de kruisspinnen. Moeilijk te geloven dat deze soort het niet goed doet. Kom ze maar gerust tellen.
  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    Alles kits in mijn tuin, hier zit van alles en ook kruisspinnen. Heb ook een grote verwilderde hoek waar de beestjes zich kunnen uitleven.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Toch oppassen geblazen.Onderschat een beet van zo'n spin niet.
  • Carlos Miguel

    3 jaar geleden
    De tuin hangt vol, ik heb een telraam nodig. Let wel dat bij de wamere zomers van de vorige jaren dit niet het geval was, misschien heeft onze grijze zomer van dit jaar hier mee te maken?