Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsEurovisiesongfestival

‘The Voice Belgique’-winnaar Jérémie Makiese vertegenwoordigt volgend jaar ons land op het Songfestival

Jérémie Makiese won dit jaar al de negende editie van ‘The Voice Belgique 2021'.Beeld Hadrien Hanse/RTBF

De Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival volgend jaar is bekend. Het is de 20-jarige Jérémie Makiese die ons land in Italië zal gaan vertegenwoordigen. Dat maakte de Franstalige radiozender Vivacité woensdagochtend bekend.

Net zoals Vlaanderen afgelopen editie Hooverphonic stuurde, kiest Franstalig België nu voor Makiese. Hij kwam eruit als kandidaat na een interne selectieprocedure bij de Franstalige openbare omroep RTBF. 

Op 20-jarige leeftijd won Makiese de negende editie van The Voice Belgique 2021 met onder meer zijn vertolking van het liedje ‘Jealous van Labyrinth’ - een optreden dat een blijvende indruk achterliet. Er zit ook een Vlaams randje aan de inzending van RTBF: de zanger werd namelijk geboren in Antwerpen en is tweetalig. Makiese staat naast het podium, ook op het veld. De voetballer tekende onlangs een contract als doelman bij Excelsior Virton in afdeling 1B.

Het Eurovisiesongfestival is in mei volledig te volgen bij Eén en de radionetten van de VRT. Vorig jaar ging het Italiaanse Måneskin met de hoofdprijs lopen.