Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Tim Van der Zeypen

Twee mannen zonder papieren ontsnappen uit celwagens op E40 en E411: “Wij eisen meer veiligheid. Onze chauffeurs staan bont en blauw”

“Stop nu. Anders maak ik jullie kapot.” Dreigend met een zelfgemaakt mes op de keel van de bestuurder, kon een man zonder papieren tijdens een transfer uit de celwagen wegvluchten op de E411. De chauffeurs van Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) konden de ex-gedetineerde enkel maar laten gaan: ze hadden namelijk niet de middelen om hem te arresteren. Eerder maakten twee andere chauffeurs hetzelfde mee op de E40. Zij eisen nu meer veiligheid, maar volgens de directie hielden de bestuurders zich zelf niet aan de afspraak.

18 reacties

  • connie du bois

    3 jaar geleden
    Vroeger was er nog een opsporingsbericht nu niks gezien
  • Dries Dumoulin

    3 jaar geleden
    Wat een amateurisme en heeft men die man zijn vingerafdrukken afgenomen en in systeem gestopt zodat hij morgen geen nichtschop begint met 5000 euro en zo aan papieren geraakt !?
  • Ria Adams

    3 jaar geleden
    En dat gebeurd hier met 5 regeringen waarschijnlijk een deel die doorbetaald worden met een doktersbriefje en hun werk niet doen.
  • Steven OTTOY

    3 jaar geleden
    wat een farce, again...
  • chris vangiesbergen

    3 jaar geleden
    Worden die niet gefouilleerd voor ze instappen . En worden die vervoerd met een limousine dat die zo aan de chauffeur en de begeleider kunnen . Zou er niks van verschieten we leven in België .