Sihame El Kaouakibi tijdens een persconferentie eind februari.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi tijdens een persconferentie eind februari. © Gregory Van Gansen / Photo News

Sihame El Kaouakibi nog zeker tot eind november ziek thuis, met behoud van nettoloon van 5.700 euro: “Enkel voor postbode doet ze deur open”

Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft al zeker tot eind november thuis, waar ze “enkel de deur nog opent voor de postbode”. Het ondertussen onafhankelijke parlementslid heeft een nieuw ziektebriefje ingediend bij het Vlaams Parlement, waardoor ze de komende maanden ook haar loon - 5.000 euro per maand - blijft behouden. Al kan daar binnenkort verandering in komen. 

329 reacties

  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Hou de eer aan jezelf en neem gewoon ontslag zonder vergoeding! Eerst de gemeenschap bestelen en nu onze sociale zekerheid!! Je bent niet eens ziek!! Wtf wanneer gaat er iemand hier iets doen kunnen wij burgers geen klacht indienen. Als dat voor haar een uitzondering wordt gemaakt dan vind ik dat iedereen zijn loon zo lang mag behouden bij ziekte en geen controle!!
  • Bertil Smeets

    3 jaar geleden
    Als men 40% aftrekt van die 5700€ dan blijft er nog 3420€ over dat is nog altijd royaal betaald voor te niksen. Welk arbeider of welk gewone bediende verdient zoveel?
  • ETIENNE BOECKX

    3 jaar geleden
    Kan iemand nog volgen ! Er gaat gestemd worden over het toekennen van onkosten vergoedingen voor thuiszitters van parlementsleden ! Na één maand terwijl wij bedienden direct onze onkostenvergoeding verliezen bij de eerste ziektedag. Wij kiezers moeten ons dringend over onze beleidsvoerders gaan bezinnen analyseren en een juistere keuze bij de volgende verkiezingen gaan doen ! Het moet stilaan afgelopen zijn met zulke praktijken.
  • Joannes Ponsaerts

    3 jaar geleden
    Dan verliezen ze van hun wedde nog niks want dat krijgen ze als onkostenvergoeding.
  • Kris Willems

    3 jaar geleden
    Als wij als kiezer de werkgever zijn van alle politici dan stel ik mij de vraag; kunnen wij als er 50% van de stemgerechtigden bij een volksraadpleging stemmen voor het ontslag voltallige regering of een politicus moet dat dan zeker mogelijk zijn.