Het proces over het omvangrijke dieselschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen begint.
Volledig scherm
Het proces over het omvangrijke dieselschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen begint. © REUTERS

Monsterproces over dieselschandaal Volkswagen begint vandaag

Het proces over het omvangrijke dieselschandaal bij het Duitse autoconcern Volkswagen begint donderdag bij de rechtbank in de stad Braunschweig. Vier aangeklaagden zullen verschijnen. Voormalig Volkswagen-topman Martin Winterkorn is niet aanwezig in verband met gezondheidsproblemen. Zijn proces is uitgesteld.

11 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Er is een verschil tussen dieselgate USA en dieselgate EU. In de EU zou er nooit een dieselgate geweest zijn als de directie van VW haar op haar tanden had gehad, de auto's voldeden perfect aan de slecht geschreven Europese normen: in de EU normen staan maximum emissiewaarden, en HOE deze gemeten zullen worden. (Er staat niets in over een verbod op dynamisch/adaptief motormanagement). In de VS daarentegen zijn zo'n adaptieve technieken expliciet verboden...
  • Eduard Vanderheyden

    3 jaar geleden
    Samen in de file Ja Gezellig.
  • Diego Missiaen

    3 jaar geleden
    Ik kocht de voorbije 30 jaar ongeveer elke 4 jaar een nieuwe auto. 2 jaar geleden heb ik mij nog een 2000 disel gekocht , euro 6 norm, met AdBlue. Met deze zal ik de komende 15 jaar blijven rijden. Dat ze in de regering maar verder blijven orutsen met hun EV de prijsstijgingen van de elektriciteit zijn nu al niet meer bij te houden.
  • Roos Thuinmans

    3 jaar geleden
    De volgende zijn Fiat?
  • Eddy Vermeulen

    3 jaar geleden
    Amerikaanse klanten zijn ruimschoots vergoed bij het behoud van hun wagen. Indien gewenst konden ze bij teruggave van de auto hun geld terug krijgen. Hoe zit het met de Europese klanten?