De Amerikaanse president Joe Biden, woensdag tijdens de voorstelling van de militaire alliantie.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden, woensdag tijdens de voorstelling van de militaire alliantie. © Photo News

EU “niet op de hoogte gebracht” van nieuwe militaire alliantie tussen VS, VK en Australië

De Europese Unie is officieel niet op de hoogte gebracht van de nieuwe militaire alliantie die de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië woensdagavond hebben aangekondigd. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie donderdag toegegeven. De Commissie heeft contact opgenomen met de betrokken landen en evalueert de implicaties van het pact, klonk het.

16 reacties

  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Waar moeit de EU zich mee?Eerst in Rusland, nu met de UK .
  • willy cammaerts

    3 jaar geleden
    Hoog tijd om een EU-defensie op te zetten. Tenslotte vertegenwoordigen we een kwart van het wereld-BNP en met de immer dwarsliggende Britten eindelijk weg zou het voor de andere landen een pak gemakkelijker moeten worden.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Het is duidelijk verklaard door de jaren heen bij verschillende Amerikaanse presidenten, dat de EU op eigen benen moet staan wat hun leger betreft. Het is duidelijk verklaard door de jaren heen bij verschillende Amerikaanse presidenten, dat de EU geen olie of gas moet kopen uit Rusland. Het is duidelijk verklaard door de jaren heen bij EU, "we maken zelf wel uit wat we gaan doen". Vandaar dat de EU “niet op de hoogte gebracht” van deze fantastiche militaire alliantie tussen VS, VK en Australië.
  • pieter vandenberghe

    3 jaar geleden
    Op buitenlands beleid bestaat de eu niet, ieder dwergje / land moet zijn eigen zegje doen.
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Politiekers hebben schrik om iets te zeggen als de VS iets beslist . Misschien best de EU ontbinden ze kosten alleen hopen geld voor nul niemendaal uitgezonder goed betaalde postjes voor uitgerangeerde politiekers