Archiefbeeld van Sieglinde Schopf met wijlen haar man Hannes Schopf, een gepensioneerde journalist die overleed na een coronabesmetting. Het betreft de eerste civiele rechtszaak in een Oostenrijkse rechtbank vandaag over de beruchte corona-uitbraak in het populaire skiresort Ischgl in maart 2020.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Sieglinde Schopf met wijlen haar man Hannes Schopf, een gepensioneerde journalist die overleed na een coronabesmetting. Het betreft de eerste civiele rechtszaak in een Oostenrijkse rechtbank vandaag over de beruchte corona-uitbraak in het populaire skiresort Ischgl in maart 2020. © AFP

Eerste coronaproces na uitbraak in Ischgl: weduwe eist 100.000 euro van Oostenrijkse staat

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is vrijdag de eerste in een reeks rechtszaken van start gegaan die verband houden met een grote corona-uitbraak begin vorig jaar in het populaire skioord Ischgl in Tirol. Eerst aan de beurt zijn de zoon en een weduwe van een Oostenrijker die overleed na een coronabesmetting. 

3 reacties

  • jan boden

    3 jaar geleden
    Eerst alle coronaregels aan de laars gelapt en er nu nog serieus aan willen verdienen. Ze zou een dikke boete moeten betalen wegens het in gevaar brengen van de volksgezondheid.
  • Geert De Meyer

    3 jaar geleden
    Hij wist dat corona in Europa was. Hij moet dus niet bij een ander leggen.
  • Marjan Frankie

    3 jaar geleden
    u ging op vakantie goed wetende dat het virus in de lucht zat Eigen schuld dikke bult met trieste gevolgen Maar wel uw gevolgen Volwassen zijn = verantwoordelijkheid dragen voor de gevolgen van uw daden kom nadien niet klagen dat is kinderlijk gedrag