Archiefbeeld: Op foto’s uit het heetst van de strijd is te zien hoe moeilijk de boten het hadden op het water.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Op foto’s uit het heetst van de strijd is te zien hoe moeilijk de boten het hadden op het water. © Eric de Mildt

Konden slachtoffers Pepinster tóch worden gered? Parket opent onderzoek naar mislukte reddingspoging door Gentse brandweermannen

Het parket van Luik heeft een onderzoek geopend naar de mislukte reddingspoging van vijf Gentse brandweerlui, die met een bootje bewoners van hun dak haalden tijdens de overstromingen in Pepinster. Drie bewoners lieten toen het leven nadat de reddingsboot omkantelde. Maar zaten de slachtoffers wel veilig genoeg in de boot? En werd er alles aan gedaan om hen te redden? Met andere woorden: kon hun dood voorkomen worden? 

38 reacties

  • Ilse Verlinden

    3 jaar geleden
    Myrthe, je snapt het niet. Het is of allebei, of alleen diegene die ze proberen te redden die sterft. Weet jij eigenlijk iets van reddingen of reddingsoperaties af? Bovendien volgden ze gewoon de procedure.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Duidelijk een oorlogsverklaring aan de vele Vlaamse vrijwilligers. Wallonia is een vijandig gebied dus laat ze stikken. Conservatief Vlaanderen.
  • Sonia Vandeleene

    3 jaar geleden
    Hadden ze ze vastgehouden waren ze zelf overleden. De hoofdschuldigen zijn de Waalse regering en burgemeesters zelf. Men wist 2 dagen op voorhand dat het fel en veel ging regenen. Men had dus tijd genoeg om beken en riolen proper te maken en zandzakken te verdelen. Ook de hulp van het waalse rode kruis duurde te lang. De enige hulp die de inwoners kregen kwamen van Vlaanderen.
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    Degoutant gewoon. Waalse overheid doet amper iets voor haar eigen bevolking, maar als ze Vlaamse vrijwilligers een hak kunnen zetten zijn er als de kippen bij.
  • Willy De Backer

    3 jaar geleden
    Hebben ze daar niks anders te doen,nogthans rommel genoeg om op te ruimen denk ik!