Gouverneur Hervé Jamar (MR).
Volledig scherm
Gouverneur Hervé Jamar (MR). © Photo News

Alvast in Luik geen versoepeling van de maatregelen

Hervé Jamar, gouverneur van Luik, heeft zaterdag een politiebesluit getekend dat voorschrijft dat alle huidige coronaregels van kracht blijven in de provincie. Luik zal dus niet kunnen genieten van de versoepelingen die het Overlegcomité in het vooruitzicht stelde voor 1 oktober.

24 reacties

  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Die zogenaamde "oversterfte", nog zoiets. Er zijn té veel mensen, dus mogen er af en toe wat meer sterven. Natuurlijke selectie, niets meer, niets minder.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Het zal covid-19 worst wezen wat gouverneurs doen. Grenzen zijn gebakken lucht en houdt Corona niet tegen. Deze les moet ondertussen geleerd zijn. De kaarten echter zijn zoals kameleons en veranderen geregeld van kleur. Ik ben benieuwd wat de winter ons brengt. De grote test !?
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    De oversterfte in België en Nederland is terug normaal. Met of zonder mondmasker is er dus geen verschil. Waarom de "experten" die maskers blijven verdedigen is voor mij een raadsel. Er zijn testen op grote schaal verricht en mondmaskers beschermen maar voor 11% indien goed gedragen. Iemand met een baard is evengoed beschermd met een vergiet dan met een mondmasker. Vaccins helpen, mondmaskers geven enkel een vals gevoel van veiligheid.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Je kan dus veiliger een terrasje doen in Luik dan in Antwerpen, maar ja bedrijven kunnen geen corona krijgen en dat is wat telt voor NVA
  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Christophe Heuts, dat weet ik. In het verleden hebben ze het nochtans gedaan. Maar moet ge een hele provincie straffen omdat één stad er zijn voeten aan veegt?